Genelde ana sayfalarda ihtiyaç duyulan ve otomatik resimleri değiştiren, bazen de görüntülenen resimle alakalı bir başlıkla kısa içerik barındıran slayt eklentisine ihtiyaç duyarız. Geçenlerde bir arkadaşımın blog anasayfası için kullanışlı bir slayt eklentisi ihtiyacım oldu ve kullandığı eklentiden sizlere de bahsetmek istedim. Eklentinin adı Slider olup kullanımı ve işlevselliği oldukça hoş.
Eklentiyi yükledikten sonra Yönetici sayfanızın sol tarafındaki menüye Huge IT Slider adında bir öğe ekleniyor. Sliders ile slayt eklemesi yapıyorsunuz. General Options kısmından ayarlamaları yapabilirsiniz. Eğer eklenti için pro lisans aldıysanız Licensing kısmından bu lisansı girebilirsiniz. En altta ise Featured Plugins kısmında eklenti yapımcıları tarafından hazırlanmış diğer eklentileri görebilirsiniz.
Slider seçeneği tıklandığında açılan sayfada 1 adet kırmızı ok ile gösterdiğim örnek slayt ve yeni bir slayt oluşturmak için mavi okla gösterilen Add new slider seçeneklerini göreceksiniz.
Yeni slayt oluşturmayı tıkladığınızda burada mavi butonlarla sırasıyla video, yazılardan resim veya direkt bilgisayarınızdan bir resim ekleyebileceğiniz seçenekler mevcuttur. Ayrıca üst tarafta gördüğünüz gibi slaytımıza “anasayfa” gibi bir ad verebiliriz. Slayta resim ekledikten sonra resmin alt tarafından bir başlık ve bir açıklama da ekleyebilirsiniz. Burada belirtmem gereken bir konu, eğer resimlerinizin slaytlarda yamuk görünmesini istemiyorsanız ekleyeceğiniz tüm resimlerin aynı boyutta olmasına özen gösterin. Eklediğiniz bu açıklamalar resmin üzerinde görüntülenecektir. Resim veya girdiğiniz yazı tıklandığında kullanıcıyı bir yazıya yönlendirmek için URL kısmını doldurmanız yeterli.
Burada dilediğiniz kadar resmi ekledikten sonra sağ taraftaki sütunda bulunan menülerden slaytla ilgili ayarlamaları yapacaksınız, bunlar genişlik, yükseklik, üzerine gelindiğinde durdurma, efekt ayarları, resimlerin durma süresi, resimlerin değiştirilme hızı ve slaytın pozisyonu ayarlamalarıdır. Burada yükseklik ve genişliği resimlerinizin boyutuna göre tekrar girin, yani varsayılan ayarları değiştirin. Bu ayarlamalardan sonra Save Slader dediğinizde işlemleriniz tamamlanmış olacaktır.
Sonrasında bu ayarlamaların alt tarafından gerekli shortcode yani kısa kodu kopyalayıp slaytın gösterilmesini istediğiniz sayfaya eklediğinizde hazırlamış olduğunuz slayt o sayfa veya yazıda gösterilmeye başlayacaktır. Aşağıdaki örnekte de gösterilen huge_it_slider id=”2″ şeklindeki kod bu hazırlanan slayt için gerekli kısa koddur.
Hazırlaması ve kullanımı kolay bir eklenti olduğu düşüncesiyle beğeneceğinizi umuyorum.
Yazımı paylaşmaktan çekinmeyiniz lütfen, bilgi paylaştıkça çoğalacaktır, iyi bloglamalar…