E-ticaret günümüz internet çağında küçük veya büyük işletmelerin her zaman ihtiyaç duydukları bir konudur. E-ticaret denince akla ilk olarak bu konu için hazırlanmış oldukça profesyonel yazılımlar gelebilir. Bunlar başta OpenCart olmak üzere Magneto, PrestaShop, ZenCart, VirtueMart ve OsCommerce gibi genel olarak e-ticaret uygulamaları için hazırlanmış yönetim sistemleridir.Bir konu hakkında hazırladığınız blog sitenizde birkaç parça ürün satmak için bu denli profesyonel yazılımlar kullanmak yerine bu işi wordpress siteniz üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. WordPress ile hazırlanmış blog siteniz için de kullanabileceğiniz birçok e-ticaret eklentisi mevcuttur. WordPress için en iyi e-ticaret eklentileri ile ilgili kısa bir tanıtım ile bu eklentiler hakkında bilgi vermeye çalışacağım.
WooCommerce
WordPress ile e-ticaret denildiğinde ilk akla gelen, 4 milyonun üzerinde indirme yapılmış ve 5 üzerinden 4.2 gibi yüksek oy almış WooCommerce eklentisidir. Çok kapsamlı bir eklenti olup tüm blog sitenizi online bir mağazaya dönüştürebilirsiniz. Aynı zamanda bu eklentiyi de daha fazla işlevsel hale getirmek için yapılmış diğer bazı eklentilerle de desteklenmektedir.
Eklentinin kendi sitesinde ve diğer bazı tema sitelerinde sadece bu eklenti için hazırlanmış yüzlerce tema bulabilirsiniz. Aynı zamanda kullanıcılarının çokluğu sayesinde yaşadığınız problemlere çözüm bulma konusunda da daha az sıkıntı yaşarsınız.
WP eCommerce
WP eCommerce eklentisi 2 milyonun üzerinde indirme ile tavsiye edilebilecek diğer bir eklentidir. Genel olarak birçok ödeme yöntemini bu sisteme entegre edebilirsiniz. Bunun yanında birçok bilinen eklenti ile uyumlu çalışabilmektedir. Alışveriş esnasında SSL güvenlik kullanılabilirliği ile alışverişin tamamlanması sağlanabilir. Ek modüllerle eklentiyi daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.
Eklenti için hazırlanmış videolar ile kullanımını öğrenmeniz mümkün.
Cart66 Lite
Bir diğer eklenti Cart66 Cloud. Bu eklentinin genel özellikleri Amazon satış sitesi ile entegre edebilmeniz, kargolama veya dijital yöntemler ile satış yapabilmeniz, siparişler için yönetim paneli, uluslararası satış, dilediğiniz para birimi ile satış gibi sıralanabilir.
Kısaca 3 eklentiden bahsettim ancak e-ticaret ile ilgili daha onlarca eklenti bulabilirsiniz. Önemli olan eklentiye desteğin çok olmasıdır, bunu da ancak kullanıcı sayısı çok olan eklentilerle yapmanız mantıklı olacaktır.
Türkiye’de bir e-ticaret sitesi açılacağında en büyük problem kargo, para birimi, ödeme yöntemleri vb konularda sıkıntıların çok oluşudur. Eğer kapsamlı bir e-ticaret düşünüyorsanız tavsiyem yukarıda isimlerini verdiğim yazılımlardan biri ile site oluşturmanız olacaktır.
Paylaşımlarınızla yazıları desteklemeniz diğer kullanıcılarında yazılarıma ulaşmasında katkı sağlayacaktır. İyi bloglamalar.