WordPress için en iyi ücretsiz hosting siteleri

8
10110

Hep wordpress içerik yönetim sisteminin (CMS) ücretsiz ve açık kaynak kodlu olduğundan bahsediyoruz. Bunun böyle olması site kurmak için yeterli olduğu anlamına gelmemektedir. Ayrıca bir alan adı (domain) ve bir de barındırma hizmeti (hosting) ihtiyacınız bulunmaktadır. Ücretli hizmet veren hosting firmalarının tanıtımını yapmak kolay ancak bu yazımla WordPress için en iyi ücretsiz hosting siteleri hakkında bilgi vereceğim. Böylelikle yeni blog işlerine başlayan blog yazarlarına bir faydam olsun istiyorum.

Burada tanıttığım firmalar zaman zaman güncellenmekte! Bazen 1, bazen 3-4 firma görme şansınız olabilir. Son güncelleme tarihim : 25.10.2016

Seçim yaparken hangi kriterleri dikkate alıyorum.

  • Bir paneli olması
  • PHP ve MySQL desteği olması
  • WordPress blog için uygun olması
  • Reklamsız olması
  • ve tabi ki Ücretsiz olması

FreeHostingEU

2008 yılından beri hizmet veren bir hosting firmasıdır. Ücretli sunucu hizmetlerinin yanında ücretsiz ve reklamsız hizmeti de vardır.

free-eu-hosting-ozellikler

200 MB alan, 4 GB aylık veri trafiği, Eposta desteği ve MySQL veritabanı desteği ile şu an için ücretsiz bir wordpress kurulumu için yeterli özellikleri barındırıyor. Yeni başlayacak arkadaşlar için gerçekten iyi bir platform. Siteyi nasıl kuracaksınız, nasıl eklenti yükleyeceksiniz, tema yükleyip nasıl düzenleyeceksiniz vb tüm denemelerinizi burada uygulayabilirsiniz.

Öncelikle hosting firmasının ana sayfasına buraya tıklayıp gidin ve orada açılan sayfada Sign Up NOW butonu yani kayıt butonunu tıklayın.

free-eu-hosting-kayit

 

Açılan sayfada en üstte bulunan Free yani ücretsiz sunucu seçeneğini işaretleyin. Kırmızı okla gösterdiğim kısıma dilerseniz kendi alan adınızı ekleyebilirsiniz, eğer ücretsiz eu.pn vs. alan adı kullanacaksanız bu kısmı boş geçin ve Continue butonunu tıklayarak devam edin. Yeni açılacak sayfa kayıt bilgilerinizi girmeniz için.

free-eu-hosting-bilgi-girisi

Burada kırmızı * ile belirtilen kısımları mutlaka doldurun. Adres kısmını doldururken : ; , gibi noktalama işaretlerini kullanırsanız hata verebilir, o sebepten kullanmayın. Tüm alanları doldurduktan sonra yeşil ok ile belirttiğim sözleşmeyi onayladığınızı belirten kısmı atlamayın. Daha sonra alttaki Continue kısmını tıklayarak kaydolun.

İşlemleriniz tamamdır. Artık paneli Türkçe olan ücretsiz bir hostinginiz var.

Bu site haricinde birçok ücretsiz diye bulabileceğiniz hosting firması olabilir ancak  tekrar belirtmek isterim ki burada tanıttığım firma ücretsiz ve reklamsız hizmet sunuyor. En azından denemelerinizi burada yapar, kendinizi geliştirdikten sonra ücretli bir sunucuya geçersiniz.

Blog sitesi veya başka site dizaynına başladığım dönemlerde benim böyle fırsatlarım olmadığı için sizlerin yararlanması adına bu yazıyı paylaştım. Umarım işinizi görür.

Ayrıca yazımı paylaşmanız durumunda birçok başka yeni başlayanlar için de faydalı olacağı düşüncesiyle, iyi bloglamalar…

Paylaşmak önemsemektir!