Genel olarak FaceBook kullanımının ülkemizdeki yaygınlığı göz önüne alındığında yazılarınızın alt kısmında WordPress tarafından sunulan yorum kısmı yerine WordPress için FaceBook yorum eklentisi eklemeniz yazılarınıza daha fazla ve kolayca yorum almanız açısından daha faydalı olabilir. Önce Yönetici Paneline giderek Facebook Comments adlı eklentiyi yükleyin. Eklenti yüklenip etkinleştirildikten sonra aşağıdaki gibi Uygulama ID’sini girmenizi isteyen bir uyarı alacaksınız.
Kırmızı ok ile gösterilen Enter App ID butonunu tıkladığınızda FaceBook App ID’nizi gireceğiniz bölüm görüntülenecek.
Eğer bir ID’ye sahipseniz APP ID kısmına girerek bu kısmı tamamlayabilirsiniz. Ancak bu ID’ye sahip olanların sayısının az olduğu düşüncesiyle burada kısaca nasıl alınacağını göstermek istiyorum, bu ID’ye sahipseniz Ayarlar başlığına giderek yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.
Yukarıda fare imleciyle gösterdiğim Create an App to handle your comments kısmını tıkladığınızda gerekli FaceBook adresine yönlendirileceksiniz. Bu sayfada Apps menüsünü tıkladığınızda Register as a Developer şeklinde bir menü görülecek ve bu kısmı tıklayacaksınız.
Sonrasında açılan pencerede 0 olan anahtarı I yapıp Kaydol butonunu tıklayın.
Şimdi de ID alacağınız uygulamayı seçmeniz için Add a New App adında bir sayfa açılacak ve buradan da daire içerisinde WWW yazısı ve altında Website yazan kısmı seçiyoruz. Çünkü bu uygulamayı web sitemiz için kullanacağız.
Burada uygulama için daha sonra da hatırlayabileceğiniz ve kullanacağınız web sitesini de ima eden bir başlık yazın ve Create New Facebook App ID kısmını tıklayın.
Son olarak sizden sitenizin kategorisini seçmeniz istenecek. Burada bir kategori seçimi yaptıktan sonra Create App ID butonunu tıklayın.
Artık işlem tamam, aşağıda benim yaptığım uygulama için ID örneğinde de göreceğiniz gibi bir uygulama oluşturdunuz. Burada kırmızı ile gösterdiğim kısımdaki rakamları kopyalayarak eklentinin sayfasındaki kısma yapıştırabilirsiniz.
Ayarlar
Öncelikle Display Settings yani görüntülenme ayarlarından biraz bahsedeyim. Burada Post, Page, Homepage seçenekleriyle eklentinin nerelerde görüntüleneceğini seçeceksiniz. Tavsiyem sadece Post yani yazıların altında göstermenizdir. Language kısmından da Turkish yani Türkçe seçeneği ile eklentinin dilini seçmiş olacaksınız. Colour Scheme ile eklenti rengini, Number of Comments ile görüntülenecek yorum sayısını Width ile sayfada kaplayacağı boyutu ayarlayabilirsiniz.
Bu ayarların alt kısmında eklentinin Türkçeleştirilmesi için ayarlar var. Burada eklenti başlığı için Yorumlar, alt kısım için ise yorum yazabilirsiniz. Show Comment Count kısmını seçili yaparsanız yorumların üst kısmında “9 yorum” gibi bir bilgilendirme yapılacaktır.
Tüm bu ayarlamaları kaydettikten sonra eğer bir hata yapmadıysanız aşağıdaki gibi bir örneği yazılarınızın altında görebileceksiniz. FaceBook girişi yapmış kişiler burada yazınıza rahatlıkla yorum yapabilir. Bu yorum kısmının altındaki klasik yorum özelliğini kapatmak isterseniz WordPress yorumlarını toplu olarak kapatma yazımı okuyabilirsiniz.
Faydalı bir yazı olduğu dileğiyle işinize yarayacağını umduğum bir eklentinin kullanımını temel olarak anlatmaya çalıştım. Paylaşırsanız sevinirim, iyi bloglamalar…