WordPress için kullanışlı bir üyelik sistemi eklentisi

15
7747

WordPress içerisinde normal bir üyelik sistemi ve her bir üye için standart olarak mevcut abone, editör, yazar gibi roller vardır. Eğer sitenizde üyeleri ücretli, ücretsiz, gold, pro vb. şekilde kategorilere ayırıp, sitenizdeki içerikleri bu kategorilere göre yayınlayacaksanız var olan üyelik sisteminden daha fazlasına ihtiyacınız olacak. Bu işlevi kazandırmak için onlarca eklenti bulmanız mümkün. Ancak burada ihtiyacınıza cevap verebilecek wordpress için kullanışlı bir üyelik sistemi eklentisi hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Simple Membership Eklentisi

Simple Membership adlı bu eklenti ile sitenize dilediğiniz gruplandırma ile (gold, pro, ücretli, ücretsiz vs.) üyelik sistemi oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu üyelikleri aylık, yıllık gibi sürelerle ayarlayabilir, süreleri dolunca belirli bir abonelik ücreti ile yenileyebilirsiniz.

Kurulumunu yaptıktan sonra sitenizin Yönetici Paneli menüsüne Blog Üyeliği adında bir menü eklenecek.

blog-uyeligi-menu

Burada ilk açılan sayfada üyeleri görüntüleyebilir yada kendiniz üye ekleyebilirsiniz. Ayrıca üyelerin durumu ile ilgili (aktif, inaktif vs.) düzenlemeler de buradan yapılabilir.

Üyelik Düzeyleri menüsü içerisinden girişte bahsettiğim sitenize uygulayacağınız üyelik sistemi ile ilgili tüm işlemleri yapabilirsiniz.

blog-uyeligi-duzeyleri

1 numara ile gösterdiğim kısımdan Yeni Ekleyin butonu ile farklı üyelik seviyeleri belirleyebilirsiniz. Üyelik seviyeleri ekleme sayfası aşağıdaki gibi açılacak.

blog-uyeligi-yeni-uye-seviyesi-ekleme

Burada ilk kısma seviye adını yazdıktan sonra ikinci kısımdan görev seçimi yapacaksınız, bunu Abone olarak bırakacaksınız. Son kısımdan ise bu üyelik için günlük, haftalık, aylık, yıllık yada belirli bir tarihte üyeliğini sonlandırabileceğiniz ayarlama yapılabilir.

2 numara ile gösterdiğim ve Üyelik seviyeleri adındaki kısımda ise size İngilizce olarak içerik koruma ile alakalı örnek gösterilmekte ve aşağıda örneğini eklediğim şekilde her yazı ve sayfa hazırlama şablonunun altında bulunmaktadır. Yani bir yazı yazdığınızda yazı sayfasından bunun üyelere özel olmasını sağlayabiliyorsunuz.

blog-uyeligi-icerik-koruma-ornek
1 nolu kısımdan koruma, 2 nolu kısımdan da erişebilecek üyeliği seçeceksiniz.

3. sekme olan Category Protection adlı bölümden bir kategorinin tamamını oluşturduğunuz bir üyelik seviyesine atayabilirsiniz.

blog-uyeligi-kategori-koruma

Sitenize yukarıdaki şekilde üyelik alanları ekledikten sonra Ayarlar menüsünden birçok özelliği kontrol edebilirsiniz. Menüyü tıkladığınızda aşağıdaki şekilde bir sayfa açılacak.

blog-uyeligi-ayarlar

Genel Ayarlar, adından da anlaşıldığı gibi eklentinin genel ayarlarını içeriyor. Burada en önemli kısım Sayfa Ayarları.

blog-uyeligi-sayfa-ayarlari

Eklentiyi yüklediğinizde yukarıda işaretlediğim sayfalar varsayılan olarak hazır geliyor. İsterseniz başka sayfalar oluşturup buradaki linkleri oluşturduğunuz o sayfalara yönlendirebilirsiniz.

Ayarlar kısmındaki Paypal Settings ücretli üyelikte kullanılabilir. Email Settings kısmından üyelere verilecek otomatik cevaplar için düzenleme yapılabilir. Tools kısmından kayıt tamamlamada eposta gönderilmediyse yeniden posta gönderebilirsiniz. Advanced Settings kısmından girişten sonra belirli bir sürede otomatik çıkış, üyelik iptali ve üyeliğini onaylamayan yeni üyelerin hesaplarının otomatik silinmesini sağlayabilirsiniz.

Addon Settings olarak adlandırılan son sekmeden ise Add-on menüsünden eklediğiniz eklenti içerisinde kullanılabilecek uygulamaların ayarlarını yapabilirsiniz. Uygulamaların listesini sol menüdeki Add-ons sayfasında bulabilirsiniz.

blog-uyeligi-eklentiler

Bunlardan kullanmak istediğinizi eklenti ile beraber kullanabilirsiniz. Mesela Google reCAPTCHA ile üyelik formlarına spamlardan korunmak için güvenlik eklenebilir.

Payments menüsü ile Paypal üzerinden yapılan ödemeleri, ödeme ayarları ve ödeme almak için gereken butonları oluşturabilirsiniz. Eğer bir Paypal hesabınız varsa bu özellikleri kullanabilirsiniz.

Kısa ve öz olarak bu yarayışlı eklentiyi tanıtmaya çalıştım. Eklentinin kullanımı ile ilgili kendi sayfalarında Documentations adı altında ayrıntılı yazılar (maalesef İngilizce) mevcut. Kullanım ve kurulumu ile ilgili sıkıntılarınızda iletişim formundan bize ulaşırsanız yardımcı olabiliriz. İyi bloglamalar…

Paylaşmak önemsemektir!