Genel olarak blog yazılarına eklenen resimler için CSS kullanarak çerçeve eklemek mümkün. Eğer yeni wordpress kullanıcısı iseniz bunu yapmanız pek kolay değil, ancak kullandığınız temanın böyle bir özelliği olması gerekir. İşte size wordpress resimlerine otomatik çerçeve ekleme yapabilmek için bir eklenti. Kullanımı çok kolay olan bu eklenti sayesinde 2 dakikada tüm yazılarınızdaki resimlere çerçeveyi rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Bahsedeceğim eklentinin adı WP Image Borders. Eklentiyi yükleyip etkinleştirdikten sonra ‘Settings’ yani ayarlar kısmına giderek eklemek istediğimiz çerçeve ile ilgili ayarlar yapmamız gerekiyor. Yapacağınız ilk ayar tüm resimleriniz için bu eklentinin etkinleştirilmesidir.
Yukarıda gördüğünüz kısmı seçerek tüm resimleriniz için bu eklentiyi etkinleştiriyorsunuz. Şimdi sıra geldi çerçeve ayarlarını yapmaya. İlk olarak ‘Border Style’ kısmından çerçevenin düz, kesik çizgili, noktalı vb. şeklini belirliyoruz. ‘Border Width’ ile piksel cinsinden çerçeve kalınlığını seçeceğiz. ‘Border Radius’ kısmında yine piksel cinsinden çerçevenin köşelerinin yuvarlaklığını ayarlayacağız. Tabi ki ‘Border Color’ ile çerçeve için bir renk seçimi yapacağız.
Bu ayarlardan sonra dilersek hemen altında bulunan ayarlara geçerek dilersek çerçevemiz için bir yatay ve/veya dikey gölgeleme yapabiliriz. ‘Horizontal’ kısmından yatay, ‘Vertical’ kısmından dikey gölgeleme miktarını belirleyeceğiz. Bu gölgenin blur etkisinin çapını ‘Blur Radius’ kısmından ayarlayacağız. Gölgenin yayılım etkisini de ‘Spread Radius’ kısmıyla yapacağız ve son olarak ta yine gölgeleme için renk seçimi yapılacak. Çerçeve ve gölge renginin çok zıt olmamasına dikkat etmeniz görüntü güzelliğini bozmaması için tarafımdan tavsiye edilir.
Bir de şunu söylemem gerekiyor. Burada tüm kısımlar için mutlaka bir rakam girmeniz gerekmiyor. Dilediğiniz kısımları boş geçebilirsiniz. Tüm ayarları yaptıktan sonra en altta bulunan ‘Değişiklikleri kaydet’ demeyi unutmayalım.
Yaptığınız değişiklikler neticesinde blogunuza giderek bir resmi inceleyin. Hoşunuza gitmediyse ayarları artırıp azaltarak veya renkleri değiştirerek yeni bir düzenleme yapabilirsiniz. Baktınız gölge hoşunuza gitmedi gölgeleme kısmındaki tüm ayarlamaları sıfırlayarak gölgeyi kaldırabilirsiniz.
Umarım işinize yarayacak bir eklenti olmuştur. Beğendiğim ve kendi sitemde de kullandığım bir eklenti olduğundan sizinle de paylaşmak istedim. Siz de yazıyı veeklentiyi beğendiyseniz paylaşın ki herkes kullansın, bilgi paylaştıkça çoğalır. İyi bloglamalar…