Düzeltme:Eklenti WR PageBuilder olarak değiştirilmiştir. Eklentiyi kurmak için yeni adını arama yapıp kurulum sağlayabilirsiniz.
WordPress sitesi anasayfa düzenleme için birçok görsel araç mevcuttur. Bu yazıda IG PageBuilder adlı eklenti ile nasıl bir anasayfa veya sabit sayfa düzenleyebilirsiniz biraz ondan bahsedeceğim.Öncelikle bu eklentiyi kuracaksınız. Kurduğunuzda Yönetici Sayfasında Sayfalar içerisinde Yeni Ekle dediğinizde oraya yeni yüklediğiniz eklentinin aşağıda 2 numara ile gösterilen bir butonu olacak. Sayfanızı görsel olarak bu eklenti ile hazırlamak için burayı tıklayın. Bu yeni oluşturacağımız sayfa ‘anasayfa’ olarak kullanılacağı için 1 numarada gösterilen kısma sayfa adını yazacağız. Daha sonra 3 ile gösterilen kısımı tıklanarak sayfamız için bir satır oluşturulacak. Bu satır içerisine 3 numaralı kısmın üzerinde bulunan Add element kısmını tıklayarak 4 numara ile gösterilen elementlerden birini ekleyebiliriz.
Buradaki elementler eklentiyle beraber gelen uygulamalardır. Bu uygulamalar ile ana sayfamıza video, resim galerisi, her hangi bir yazı, tablo vb. ekleyebiliriz. Ayrıca Standart Element yazan açılır menü tıklandığında web sitemize daha önceden eklediğimiz bileşenleri de kullanabiliriz. Mesela bir kategorideki yazıları ana sayfaya eklemek istersek buradan seçim yapıp bunu sağlayabiliriz.
Kısaca eklentinin temel çalışma prensibini anlattıktan sonra bu şekilde hazırladığınız sayfayı kaydedeceksiniz. Kaydettiğiniz bu sayfayı ana sayfanızda göstermek için okuma ayarlarında bir değişiklik gerekecek.
Yukarıda gördüğünüz gibi Ayarlar menüsünden Okuma ayarlarına gideceğiz. Burada aşağıdaki fotoda görüldüğü üzere ‘Sabit sayfa’ seçimini etkinleştirip buranın alt kısmından yeni oluşturduğumuz sayfayı seçeceğiz. Böylelikle ana sayfamız yeni oluşturulan sayfa olacak. Artık bu sayfada tekrar geri dönerek dilediğiniz ayarları yapabilirsiniz. Yaptığınız değişiklikler anında ana sayfanızda görüntülenecektir.
Eklenti ile ilgili yukarıda da değindiğim gibi birçok uygulama yapabilirsiniz. Bunları daha iyi kavrayabilmek için içerisindeki uygulamaların ne işe yaradığını da bilmemiz gerekiyor. Örneğin Accordion ile içerisine yazdığımız ve başlığı tıklandığında içeriğini görebildiğimiz açılır kapanır menüler yapılabilir. Bu gibi özellikleri uygulamalı bir şekilde eklentiyi yükledikten sonra çalışabilirsiniz.
Ayrıca eklentiyi hazırlayanların kullanım ile ilgili videosunu da aşağıda görmektesiniz. Her ne kadar İngilizce de olsa videoyu izleyerek biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kullanımında yaşayacağınız sorunlar ile ilgili aşağıdaki yorum kısmından soracağınız sorulara cevap vererek yardımcı olmaya çalışacağım.
Lütfen yazıyı paylaşın, bilgi paylaştıkça çoğalır, iyi bloglamalar…