Eski web sitesine wordpress blog ekleme

8
2729

WordPress ile dünyaları yapabileceğinizi çeşitli yazılarımda vurguladım, bundan sonrada vurgulamaya devam edeceğim. Genelde şirketler ve firmalar çok kapsamlı sitelere sahiptir. Tüm bu içeriklerine dokunmadan bu yazımda anlatacağım yöntemler sayesinde bir blog ekleyebilirler. Oluşturacakları bu blog sayfalarını müşterilerini bilgilendirmek, ürünlerini tanıtmak vs. birçok amaçla kullanabilirler.

Peki hali hazırda bir siteniz var ve bu sitenizi değiştirmeden WordPress blog nasıl kurulacak?

Aslında çok büyük bir olaymış gibi bahsediyor olabilirim ancak yapılacak işlem çok basit. İster sitenizi tamamen WordPress altyapısı ile dizayn edebilir, yada yalnızca blog özelliğinden faydalanmak için eski sitenize hiç dokunmadan yepyeni bir blog kurabilirsiniz.

Fotoğrafçılığa merak saldığımdan beri takip ettiğim ve üyeliğimin de bulunduğu 500px.com adlı siteden örnek vermek istiyorum. Sitenin ana sayfası ve dizaynı birçok web teknolojisi kullanılarak hazırlanmış. Üyelik sistemi, galeri, gruplar vs. özelliği bir arada barındıran kullanışlı ve profesyonel bir site. Ancak fotoğrafçılık veya diğer bazı fotoğrafçılıkla ilgili anlatmak istedikleri konular için bir blog da içerisinde mevcut. Bu blog kısmını https://iso.500px.com şeklinde bir sub domain (alt domain) içerisinde oluşturmuşlar.

500px-blog-anasayfa

Böylelikle temel site ile hiçbir bağlantısı olmayan ve WordPress altyapısı kullanılarak bir blog oluşturulmuş.

Peki bu sadece alt alan adıyla mı yapılabilir? Hayır, 2 yöntem kullanabilirsiniz.

Birinci yöntem yukarıda olduğu gibi bir alt (sub) domain oluşturarak blog açmak. Bu verdiğim örnekte iso adında bir isim verilmiş. İSO bir fotoğrafçılık deyimi ve onlar bunu tercih etmiş. Bu alana genel olarak blog şeklinde bir ad vermek (örneğin: http://blog.alanadı.com gibi) klasik ve çok kullanılan bir yöntemdir. Ancak dilediğiniz adı vermekte özgürsünüz.

İkinci yöntem alan adınızın altında bir ad oluşturmaktır. Örnek vermek gerekirse http://www.alanadı.com/blog/ gibi. Bu oluşturacağınız kısım içerisinde yine aynı şekilde hazırdaki sitenize hiç dokunmadan bir blog oluşturabilirsiniz.

Her iki yöntemde de alt klasörler oluşturulduktan sonra WordPress kurulum dosyalarını bu klasörlere atarak kurulum yöntemlerini takip edip bir blog oluşturabilirsiniz. Kurulumu nasıl yapacağınızı adım adım wordpress kurulumu yazımızdan okuyabilirsiniz.

Bundan sonra yapmanız gereken, site ana sayfasında menülerin birine yada sitenizin uygun bir yerine yeni blok siteniz için yönlendirme linki eklemek. Böylece ana sayfanıza gelecek kullanıcıların oluşturduğunuz linki kullanarak blog sayfanıza ulaşmalarını sağlayabilirsiniz.

Beğendiysen paylaş ki bilgi çoğalsın, iyi bloglamalar…

Paylaşmak önemsemektir!