WordPress için indirme yöneticisi

11
7275

Hazırladığınız site içerisinde indirilebilir pdf, word gibi belgeler veya fotoğraflar olabilir. Bir yazınıza bu dosyayı link ile eklediğinizde yazıyı okuyan bir ziyaretçi bu dosyanın nerede olduğunu görebilir, bu linki başka yerlere ekleyebilir. Bunun yanında bazen sitenize üye olan kişilerin bu dosyayı indirmesini isteyebilirsiniz. Bu durumda yazımda sizlerle paylaşacağım yöntemle yani bir indirme yöneticisi kullanarak bu işlemleri halledebilir aynı zamanda sitenize indirilebilecek dosyalarla ilgili birçok özelliği ekleyebilirsiniz.

WordPress için indirme yöneticisi

WordPress Download Manager adındaki eklentiyi öncelikle sitenize ekleyin. Ekledikten sonra Yönetici Paneli menüsüne Downloads adında bir menü daha eklenecek ve tüm işlemlerinizi bu menü içerisinden halledeceksiniz.

indirme-yoneticisi-menusu

 

Eklenti dili İngilizce ancak Türkçeye çevirme şansınız var, belki de bu yazı yazıldıktan sonraki günlerde Türkçeye de çevrilmiş olur. Eğer siz çevirmek isterseniz Eklentiyi Türkçe yapma yazımı okuyarak halledebilirsiniz.

Menüde Add New diyerek yeni bir yazı oluşturur gibi bir dosya indirme sayfası oluşturabilirsiniz.

indirme-yoneticisi-yeni-yazi-ve-dosya-ekleme

Burada normal yazı yazar gibi indirilecek dosya ile ilgili bilgileri 1 numaralı kısma yazabilirsiniz. Daha sonra indirilecek dosyayı 2 numara ile gösterdiğim kısımdan sunucunuza yükleyerek yazıya ekleyeceksiniz. Bu işlemleri yapıp kaydettiğinizde aşağıda örnek olarak verdiğim şekilde bir indirme sayfası hazırlamış olacaksınız.

indirme-yoneticisi-ornek-sayfa

Gördüğünüz gibi sayfa içerisinde indirme sayısı, dosya boyutu ve oluşturma tarihi gibi açıklamalar kendiliğinden listelendi ve hemen altında PDF dosyası indir şeklinde bir link oluştu. Bunun altında da dosya ile ilgili yazdığınız açıklamalar yer alacaktır. Basit olarak bir indirme sayfasını böyle oluşturabilirsiniz. Bunun yanında indirmelerinizi etiket ve kategorilere de ayırabilir, böylece çok daha düzenli sayfalar oluşturabilirsiniz.

Eklenti menüsünde Settings yani ayarlar sekmesini tıklarsanız burada birçok ayara ulaşabilirsiniz. İlk olarak Messages adındaki kısımdan üye olma zorunluluğu getirdiğinizde çıkacak uyarı ve yönlendirilecek URL ayarları mevcut.

indirme-yoneticisi-ayar-mesaj

Sonraki Server Browser File kısımından yazılara ekleyeceğiniz dosyaların saklanacağı klasör yolunu yani indirme klasörünü belirleyebilirsiniz. Ayrıca bu klasöre erişebilecek yetki verdiğiniz kullanıcıları belirleyebilirsiniz.

indirme-yoneticisi-ayar-klasor-secimi

Bir sonraki kısım ise indirme ayarları ile alakalı File Download kısmı. Burada indirme hızını (Download Speed), indirme işleminde duraklama ayarını (Resumable Downloads) yapabilirsiniz. Ayrıca site güvenliği için indirme sayfasına captcha yani güvenlik de ekleyebilirsiniz.

indirme-yoneticisi-ayar-hiz-ve-guvenlik

Yükleyeceğiniz dosyalarda bulunabilecek ve illegal olarak tabir edilen karakterlerin dosya isminden çıkarılmasını istiyorsanız aşağıdaki ayar kısmını seçili yapın.

indirme-yoneticisi-ayar-dosya-adi

Basitçe eklenti kullanımı hakkında anlatabileceklerim bu kadar. Bunun haricinde ücretli ve ücretsiz olarak eklentiyi zenginleştirebileceğiniz birçok uygulamaya menüdeki Add-ons kısmından ulaşabilirsiniz. Eklentinin kendi sayfasına da bakarsanız burada birçok görsel yapılabileceklerle ilgili açıklamalar bulabilirsiniz. WordPress haricinde eklentiye ait çok kapsamlı bir web sayfası mevcut ve burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Yaşayacağınız sorunlar ve sormak istediklerinizle ilgili iletişim sayfasını kullanarak veya aşağıdaki yorum kısmından iletebilirsiniz. İyi bloglamalar…

Paylaşmak önemsemektir!