WordPress için sık sorulan sorular sayfası

2
1564

Yazı başlığına şimdi anlatacağım eklentinin özelliklerini sığdıramadım ve Wordpress için sık sorulan sorular sayfası dedim ancak başka birçok sayfa oluşturmak için de bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

Mesela diyelim biyoloji ile ilgili bir sayfa hazırladınız ve teknik terimleri açıklamak için bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Mesleğinizle ilgili bir blog için kullandığınız teknik olayları tekrar tekrar yazmaktansa bunlarla ilgili bir bilgi bankası oluşturabilirsiniz. Veya yazı başlığında olduğu gibi sık karşılaştığınız soruların cevaplarını bu eklenti ile hazırlayacağınız sayfada verebilirsiniz.

Eklentinin adı WP Knowledgebase ve Türkçeye “Bilgi Bankası” olarak çevrilebilir.

Eklentiyi yükleyip etkinleştirdikten sonra Yönetici Panelinizin menüsüne Knowledgebase adında bir menü elemanı oluşuyor ve içerisine yazı yazmak, kategori oluşturmak, etiket oluşturmak gibi bilinen klasik blog elemanları alt menü olarak bulunuyor. Öncelikle alt tarafta bulunan Settings kısmına giderek bazı ayarlamalar yapın.

wp-knowledgebase-ayarlar

1 rakamıyla işaretlediğim kısıma www.siteadi.com/sorular şeklinde oluşacak biçimde bu sayfanın adını verin. Mesela terimleri açıklayacaksanız “terimler” şeklinde bir ad verebilirsiniz. 2 rakamıyla gösterilen yere sayfada görüntülenmesini istediğiniz yazı sayısını girin. Daha sonrasında ise sırasıyla arama, bulunan sayfa çubuğu, sidebar, yorum gibi özellikleri açma ve kapama özellikleri bulunuyor. En altta ise tema rengi için bir seçim kısmı eklenmiş.

Ayarlamalardan sonra oluşturacağınız yazılara başlayabilir ve gerekli kategori ve etiketleri yazabilirsiniz. Belirli bir şablon ile oluşturduğunuz sayfanız aşağıdaki şekilde görüntülenecektir. Eklenti menüsünde gördüğünüz Order kısmından kategori ve yazıları dilediğiniz gibi sıralayabilirsiniz.

wp-knowledgebase-ornek-sayfa

Örnekte gördüğünüz gibi gıdalar kategorilere ayrılmış ve altına bu kategorilerle ilgili bilgiler veren yazılar yerleştirilmiş. Ayarlama sayfasından birçok özellik açılarak gördüğünüz örnekte gösterilmiştir (arama, breadcrumb vs).

Çok kullanışlı ve kullanılması basit bir eklenti olduğundan sizlere tanıtmak istedim, umarım işinizi görecektir. Ayrıca eklentiyi içerisindeki dil dosyalarıyla Türkçeleştirmeniz mümkün. Karşılaşacağınız sorun ve öneriler için yorum kısmından yazabilirsiniz.

İyi bloglamalar…

Paylaşmak önemsemektir!