WordPress localhost kalıcı bağlantı 404 hatası

17
2480

Wamp veya Xampp ile windows işletim sistemi üzerinde server oluşturup wordpress kurulumu yapabilirsiniz. Kurulumdan sonra Ayarlar’da Kalıcı Bağlantılar kısmından sitenin bağlantılarını okunaklı görüntülemek istediğinizde WordPress localhost kalıcı bağlantı 404 hatası oluşabilmektedir. Öncelikle bu hata hakkında kısaca bahsedip çözüm önerisinde bulunmaya çalışacağım.

Kalıcı Bağlantılar hakkında daha önceki yazımda bilgiler vermiştim, eğer konu hakkında bilgi almak isterseniz burayı tıklayarak yazımı okuyabilirsiniz. Ancak bu sayfayı okuduğunuza göre konu hakkında bilginiz olduğunu varsayarak devam edeceğim. Kalıcı bağlantılardan yazının ismini görecek şekilde ayarlama yaptığınızda 404 hatası almanızın sebebi Apache ayarlarından kaynaklanmaktadır. Apache rewrite_module alan sağlayıcı firmaların ayarlarında varsayılan olarak etkindir. Böyle olduğu için gerçek bir sunucuda Kalıcı bağlantı ayarlarınızı yaptığınızda bir sorun yaşamadan site bağlantılarını görebilirsiniz. Localhost ile wordpress uygulamasını bilgisayarınıza kurduğunuzda Wamp veya Xampp apache ayarlarında rewrite_module varsayılan olarak etkin değildir. Bunun için aşağıda anlatmaya çalışacağım şekilde ayarı kolaylıkla etkin hale getirebilirsiniz.

Xampp veya Wamp’ı kurduğunuz yerde Apache klasörünü, buradan da conf  klasörünü bulun. Conf klasörü içerisinde server ayarlarını yapabildiğiniz httpd.conf adında bir dosya bulunmaktadır. Bu dosyayı bir notepad uygulamasıyla açın. Açtıktan sonra kolay bulabilmeniz için Bul kısmına rewrite_module yazarak LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so satırına gelin.

apache-ayar

Yukarıda 154 nolu satırda gördüğünüz gibi satır önündeki # işaretini kaldırın. Böylece rewrite_module özelliğini aktive etmiş olacaksınız. Dosyayı kaydettikten sonra yaptığınız değişikliğin etkinleştiirilmesi için apache serveri yeniden başlatmanız gerekir. Bunu sağlamak için Wamp veya Xampp programını tamamen durdurup yeniden başlatmanız en pratik çözüm olacaktır.

Bu işlemden sonra yapacağınız Kalıcı bağlantı ayarlarında 404 hatası almamanız gerekir. Eğer hala bu hatayı alıyorum diyorsanız yukarıda anlatılanları tekrar gözden geçirmenizi öneririm. Yazının altında bulunan yorum kısmından görüşlerinizi iletebilirsiniz. Umarım çözüm olmuştur.

Bilgi paylaştıkça çoğalır, paylaşın herkes öğrensin, iyi bloglamalar…

Paylaşmak önemsemektir!