WordPress manuel eklenti veya tema yükleme ve güncelleme

2
1311

WordPress harika bir sistem. Birçok işlemi birkaç fare tıklamasıyla hallediyoruz. Bazı durumlarda işler bu kadar kolay olmuyor. Mesela bir eklenti wordpress eklenti deposunda değil de başka bir web sitesinde ise olay değişiyor. Bu eklentinin önce bilgisayara indirilip daha sonra manuel kurulması gerekiyor. Aynı şey bu durumdaki tema için de geçerli. Wordpress manuel eklenti veya tema yükleme ve güncelleme yazısı ile bu işlemi sağlamayı pratik bir şekilde anlatacağım.

Bu yazıda benim kullandığım ve manuel yükleme ve güncelleme yapmam gereken Wonder WordPress Popup Plugin adlı eklentiyi örnek olarak gösteriyorum. Bu yöntemi başka bir tema veya eklentiye uygulayarak kullanabilirsiniz.

Eklentiyi indirme

Bu tip durumlarda eklentiye güncelleme geldiğinde güncelle kısmı olmaz. Aşağıdaki gibi bir uyarı görürsünüz.

Öncelikle yüklenecek eklentiyi yapımcısının web sayfasına giderek bilgisayarımıza indiriyoruz. Daha sonra sitemizin hosting paneline (burada cPanel ile anlatacağım) giderek yükleme yapacağız. Eğer cPanel dosya işlemleri hakkınıda bilginiz yoksa burada anlattığım yazıya bi göz atın.

İlk defa yüklüyor olsanız da, güncelleme yapıyor olsanız da aşağıdaki yöntemle devam edeceğiz. İndirdiğimiz eklenti zip dosyasını sitemizin /wp-content/plugins klasörüne gönderiyoruz. Bunun için cPanel dosya işlemleri sayfasını açıyoruz ve orada plugins klasörüne gidiyoruz. Sol üst tarafta bulunan Yükle butonu ile yükleme sayfası açılacaktır.

Açılan yükleme sayfasında Dosya Seç butonunu tıklayıp daha önce indirdiğimiz eklentiyi buluyoruz. Diğer ayarlar aynı kalıyor ve dosya yükleniyor.

Yükleme yaptıktan sonra önceki dosya işlemleri sayfasına dönüyoruz. Yüklediğiniz dosyayı orada göreceksiniz. Üzerini tıklayıp Çıkar dediğinizde eklenti bir klasör olarak oraya çıkarılacaktır.

Eğer ilk defa yüklediğiniz bir eklenti ise sitenize gidip eklentilere baktığınızda bu yeni yükleneni göreceksiniz. Orada Etkinleştir dediğinizde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Daha önce kullandığınız ve bu yöntemi kullanarak güncelleme yaptıysanız eklenti güncellenmiş olacak. Yukarıda gösterdiğim ve güncellenemiyor uyarısı kalkacak ve eklentinin son versiyonunun sürüm numarasını göreceksiniz.

Yazının başında dediğim gibi, bu metodu kullanarak tema yükleme ve güncelleme de yapabilirsiniz. Tema yükleyecekseniz yükleme klasörünüz /wp-content/themes olacak. Tek değişiklik budur. İyi bloglamalar…

Paylaşmak önemsemektir!