Güncelleme: Burada bahsedilen eklenti kaldırılmış. Tavsiyem Advanced Ads adlı eklentiyi kullanmanız.
İyi bir blog sitesi sahibi oldunuz ve şimdi de sitenize aldığınız reklamları eklemek istiyorsunuz. Bu yazıda anlatacağım yöntemle WordPress sitenizde dilediğiniz yere reklam ekleme işlemi yapabileceksiniz. Bunun için Max Banner Ads adlı bir eklentiyi kullanacağız.
Etkinleştirdikten sonra Yönetici Sayfanızın Araçlar menüsü içerisine Max Banner Ads adında bir alt menü oluşacak.
Burayı tıkladığınızda eklentiyi hazırlayan kişinin blog sitesine ücretsiz kaydolmanız için bir uyarı göreceksiniz ve eklentiyi daha sonra kullanabileceksiniz. Bunun için aşağıdaki gibi görüntülenen sayfada adınızı ve kullanmakta olduğunuz bir e-posta adresini girerek kayıt olun.
Kayıt sonrasında posta adresinizi kontrol edin. Gönderilen linki tıklayıp kaydınızı onaylayacaksınız.
Bu işlemlerden sonra tekrar yönetici sayfanızı açarak Step 2 yani ikinci basamakta bulunan Verify and Activate butonunu tıkladığınızda artık eklentiyi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Yalnız burada bir şey belirtmek istiyorum. Eğer siteniz localhostta yani bilgisayarınızda kurulu ise aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaşabilirsiniz. Siteniz tasarım aşamasında ise ve henüz barındırma hizmeti (hosting) aldığınız yere taşımadıysanız kullanamayabilirsiniz.
Eğer sorunsuz bir şekilde kurduysanız aktivasyon işlemi sonrasında eklenti ana sayfası kullanıma açılacaktır. Burada öncelikle bazı kısımları açıklamak istiyorum. Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi, eklenti ile sitenizin hangi kısımlarına reklam ekleyebileceğiniz ile ilgili liste bulunmaktadır.
Burada kırmızı rakamlarla işaretlediğim listede 1 numara ile yazdığınız yazı içerisine, 2 numara ile sağ veya sol tarafta bulunan ve sidebar yani yan sütun dediğimiz kısma, 3 numara ile ilk yazınızın en üst kısmına ve 4 numara ile son yazınızın altına reklam ekleyebilirsiniz.
Bir de bu menülerin yan tarafında reklamların ayarlamalarıyla ilgili sütunlar içerisinde ikonlar mevcut.
Burada kırmızı ile gösterdiğim kısımdaki ikonlar tıklanarak sırasıyla, yeni bir reklam oluşturabilir, düzenleyebilir, reklamı yenileyebilir, silebilir veya temanızın içerisinde kullanılan koda erişebilirsiniz.
Şimdi bir örnekle nasıl reklam ekleyeceğinizi göstermeye çalışacağım. Bunun için eklenti sayfasında Add New Zone butonunu tıklayacağız.
Önce reklamımızı nereye koyduğumuzu rahatlıkla hatırlayabileceğimiz bir Zone Name yani alan adı verelim. Buradaki örnekte üst kısma reklam koyduğumu belirten bir ad verdim ve aşağıdaki listeden Top of First Post seçeneğini seçtim. Eğer dilerseniz bu hazırladığınız reklamı aşağıdaki seçenekleri de işaretleyerek birkaç yere koyabilirsiniz. Yalnız burada Show as Widget kısmından yalnızca sağ veya sol sütuna reklam koymak istediğinizde kullanmanızı tavsiye ederim.
Şimdi bu yaptığınız reklamı Save diyerek kaydettiğinizde listenize verdiğiniz ad ile (buradaki örnekte ust kisim) bir reklam oluşturdunuz.
Şimdi sıra geldi reklam ile ilgili ayarlara, bunun için kırmızı ok ile gösterdiğim Add Now yazısını tıklayın. Tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir reklam ekleme ayarlamalarını yapacağınız sayfa açılacak.
Banner Name kısmına reklamı aldığınız yerin adını yazın. Alt tarafında bulunan seçeneklerden sırasıyla reklamın bulunduğu resmin adresini, bilgisayarınızda bulunan bir resmi veya herhangi bir web adresinde bulunan resmin adresini girerek reklam ile ilgili bir foto ekleyebilirsiniz. Image URL kısmına üst taraftan seçim yaptıktan sonra ilgili resmin adresini yazacaksınız. Link kısmına ise reklam aldığınız firma veya kuruluşun web adresini gireceksiniz. Eğer kullanıcı bu reklamı tıkladığında yeni bir sayfada bu linkin açılmasını istiyorsanız Open in new window seçeneğini örnekteki gibi aktif yapın. Zone kısmından eğer birden fazla reklam alanı oluşturduysanız bu reklamı nereye yerleştireceğinizi seçebilirsiniz. Tüm bu ayarları yaptıktan sonra Save butonunu tıklayarak kaydedin.
Sonuçta tüm ayarları doğru yaptığınızda bu örnek sonucunda ekran görüntüsünü aldığım ve aşağıda göreceğiniz gibi bir reklamı oluşturmuş olacaksınız.
Daha sonra bu reklamların tıklanma sayılarını da yine eklentinin sayfasını Araçlar menüsüne giderek açtığınızda takip edebilirsiniz. Mesela aşağıda reklamın bir defa tıklandığına dair bir raporu görebilirsiniz.
Uzun bir şekilde eklentinin temel kullanımını basitçe anlatmaya çalıştım. Bunların haricinde eklenti ile ilgili diğer ayarları ve özellikleri kullandıkça anlayabileceğinizi düşünüyorum. Takıldığınız durumda iletişim sayfamdan veya bu yazının alt tarafındaki yorum kısmından bana yazabilirsiniz.
Yazıyı paylaşmanız dileğiyle iyi bloglamalar…